Lukio

MILLAINEN?

Itä-Hämeen opiston lukio sijaitsee Hartolan Kaikulanmäen kampusalueella, joka koostuu opiston päärakennuksesta, asuntolarakennuksista sekä Linna-hotellista.

Itä-Hämeen opiston aikuislukio tarjoaa joustavan ja yksilöllisen reitin ylioppilaaksi. Olemme kansanopistolukio ja valtaosa opiskelijoistamme sekä opiskelee että asuu täällä entisen Ekon kartanon kampusalueella. Opiskelijamme tulevat eri puolilta Suomea ja muodostavat yhteisön, jossa opinnot ja vapaa-aika tukevat toisiaan.

Opiskelijoille tarjotaan koulupäivisin aamupala, lounas ja päivällinen (perjantaisin aamupala ja lounas) Linna-hotellissa. Sekä asuminen että ruokailut ovat opiskelijalle maksuttomia koulupäivisin.

Jos aloitat opiskelusi Itä-Hämeen opiston lukiossa, eikä sinulla ole aiempia lukio-opintoja, tarjoamme myös kannettavan tietokoneen ja oppikirjat maksutta. Opintojen jäädessä kesken tietokone ja kirjat tulee palauttaa.

Opisto mahdollistaa jo lukio-opintojen aikana väyläopinnot yliopistoon veloituksetta. Esimerkkejä löydät alla olevasta linkistä:

MITEN?

Lukiossamme opiskellaan aikuislukion opetussuunnitelman perusteiden mukaan. Tämä tarkoittaa, että vähimmäisopintojaksomäärä on nuorisolukiota alhaisempi; päättötodistukseen vaaditaan vähintään 86-88 opintopistettä. Tämä antaa opiskelijalle enemmän tilaa ja mahdollisuuksia panostaa itseään kiinnostaviin aineisiin läpi lukion. Oppiaineita voi ja saa siis opiskella myös enemmän! Erityisin perustein meille voi päästä opiskelijaksi myös alaikäinen.

Lukuvuosi jakautuu viiteen jaksoon, joista jokainen on keskimäärin seitsemän viikon mittainen. Jakson ensimmäiset viikot opiskellaan opintojaksojen sisältöjä ja viimeisellä viikolla opitut asiat summataan jaksokokeiden muodossa. Kaikista opintojaksoista ei välttämättä kuitenkaan tule koetta; arviointi voi pohjautua myös vaikkapa erilaisiin oppimistehtäviin.

Opiskelun osalta opiskelijan arki koostuu lukujärjestyksen mukaisista tunneista kussakin jaksossa olevien opintojaksojen mukaan. Opetusryhmät ovat useimmiten pieniä, työtavat ja tehtävät voivat vaihdella oppiaineista riippuen.

Huomionarvoista on myös se, että opiskelu kansanopistolukiossa on päätoimista ja siten oikeuttaa opintotukeen. 17 vuotta täyttäneillä on mahdollisuus saada opintorahaa, asumistukea ja opintolainaa. Hakemukset Kelaan voi hoitaa Kelan asiointipalvelun kautta sähköisesti.

MITÄ MUUTA?

Kartanoympäristö sekä opiston vieressä sijaitsevat golfkenttä, Tainionvirta, Jääsjärvi ja hiihto- ja lenkkeilyreitit antavat mahdollisuuksia monenlaisiin aktiviteetteihin. Liikuntamajalla on kuntosali, joka on pienen matkan päässä. Hartolan kunnankirjasto lainaa kirjojen lisäksi myös kuntoiluvälineitä. Hartolan keskustassa on keilahalli. Opiston seinien suojista löytyy vaikka mitä. Kansalais- ja kansanopiston kurssit ovat lukiolaisillemme maksuttomia ja siellä on runsas valikoima liikuntaa, kuvataiteita ja musiikkia, joita voidaan hyväksilukea myös lukion opintojaksoiksi. Kurssitoiminta tapahtuu kampuksella. Mikäli ratsastus on lähellä sydäntäsi, voit osallistua ratsastustunneille veloituksetta.

Oletko kiinnostunut opiskelusta lukiossamme? Tutustu myös muihin sivuihimme, joilta löydät tietoa hakemisesta lukioomme sekä opiskelusta ja asumisesta täällä.

TIEDUSTELUT: Rehtori p. 044 512 6073 tai tiina.marttinen@ihop.fi

OPINTONEUVONTA PÄÄAULASSA: 040 565 0205 ja opisto@ihop.fi