Hakijalle

Kiinnostaako opiskelu Kaikulanmäellä? Täältä löydät lisätietoja Kaikulanmäen arjesta sekä ohjeita hakemiseen!

Millainen lukio on kyseessä?

Lukiomme sijaitsee Hartolan Kaikulanmäellä, Itä-Hämeen opiston kampusalueella, joka koostuu opiston päärakennuksesta, asuntolarakennuksista sekä Linna-hotellista. Opetus järjestetään pääosin opiston päärakennuksessa ja opiskelijaruokailut Linna-hotellissa. Asuntolarakennukset sijaitsevat aivan molempien ääressä.

Lukiossamme opiskellaan aikuislukion opetussuunnitelman mukaan. Tämä tarkoittaa, että vähimmäiskurssimäärä on nuorisolukiota alhaisempi; päättötodistukseen vaaditaan vähintään 44-48 kurssia. Tämä antaa opiskelijalle enemmän tilaa ja mahdollisuuksia panostaa itseään kiinnostaviin aineisiin läpi lukion. Kursseja voi ja saa siis opiskella myös enemmän!

Lukiomme lukuvuosi jakautuu viiteen jaksoon, joista jokainen on keskimäärin 7 viikon mittainen. Jakson ensimmäiset viikot opiskellaan kurssien sisältöjä ja viimeisellä viikolla opitut asiat summataan kurssikokeiden muodossa. Kaikista kursseista ei välttämättä kuitenkaan tule koetta; kurssien arviointi voi pohjautua myös vaikkapa erilaisiin oppimistehtäviin. 

Meillä opiskelu on aidosti maksutonta, sillä opetuksen sekä koulupäivien asumisen ja ruokailun lisäksi tarjoamme kannettavan tietokoneen ja koulukirjat maksutta opiskelijoidemme käyttöön (syksystä 2018 eteenpäin). Opintojen jäädessä kesken tietokone ja kirjat tulee kuitenkin palauttaa.

Millaista opiskelijan arki on?

Opiskelun osalta opiskelijan arki koostuu lukujärjestyksen mukaisista tunneista jakson kurssien mukaan. Opetusryhmät ovat useimmiten pieniä, työtavat ja tehtävät voivat vaihdella kursseista ja oppiaineista riippuen.

Lukiomme opiskelijat voivat asua kampuksella sijaitsevissa asuntoloissa, joten koulumatka ei ole kovinkaan pitkä. Opiskelijoille tarjotaan koulupäivisin aamupala, lounas ja päivällinen (perjantaisin aamupala ja lounas) Linna-hotellissa, joten päivän tärkeimmät ateriat. Sekä asuminen että ruokailut ovat opiskelijalle maksuttomia koulupäivisin.

Vapaa-ajalla voit viettää aikaa muiden opiskelijoiden kanssa, hyödyntää Linna-hotellin kuntosali- ja uintimahdollisuuksia tai osallistua kansalaisopiston kursseille maksutta.

Huomionarvoista on myös se, että opiskelu kansanopistolukiossa on päätoimista ja siten oikeuttaa opintotukeen. 17 vuotta täyttäneillä on mahdollisuus saada opintorahaa, asumistukea ja opintolainaa. Hakemukset Kelaan voi hoitaa opiston toimistossa. Lisätietoja löydät Kelan sivuilta:

Miten haen opiskelemaan?

Lukiomme ei ole mukana yhteishaussa, vaan meillä on käytössä jatkuva haku –  tämä tarkoittaa siis sitä, että sinun tulee täyttää erillinen hakulomake, jota pääset tarkastelemaan alla olevasta linkistä. Haku on auki ympäri vuoden, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa viimeisin koulutodistus ja todistus mahdollisista aiemmista lukio-opinnoista. Jos olet peruskoulun päättävä nuori, liitteeksi riittää kopio peruskoulun päättötodistuksesta.

Vastaanotettuamme hakemuksesi otamme sinuun yhteyttä mahdollista haastattelua tai tutustumiskäyntiä varten. Hyväksymisestä ilmoitetaan sinulle kirjallisesti ja opiskelupaikan varaat maksamalla eräpäivään mennessä 70 euron varausmaksun, joka palautetaan opiskelun aloitettuasi. Opiskelupaikan peruuttaneilta varausmaksu pidätetään toimistokuluina.

Opinnot voit aloittaa joko syksyllä lukuvuoden alkaessa tai jaksojen nivelvaiheessa – kaiken kaikkiaan opintojen aloitusajankohtia on siis vuosittain tarjolla viisi.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä opistosihteeri Tarja Palviin 040 565 0205, opisto@ihop.fi