Yksityisetsivän ja tiedustelutoiminnan ammatillinen koulutuslinja 30 op

Nordic Private Investigator Line®

17.6.2023-3.2.2024

Erilaiset yritykset ja yhteisöt tarvitsevat aiempaa enemmän informaatiota menestyäkseen ja selvitäkseen markkinoilla muiden kilpailevien liikeyritysten kanssa. Tarvitaan reaaliaikaista tietoa ja asiakirjoja erilaisten liiketoimintapäätöksien toteuttamiseksi. Yritys saattaa hyötyä myös tiedoista, jotka koskevat palkattavia työntekijöitä ja vastuuhenkilöitä.

Yksityishenkilöt saattavat tarvita tietoja ja todisteita erilaisista elämään liittyvistä tapahtumista. Viranomaisten resurssien vähenemisen seurauksena monet yksityisen turvallisuusalan tutkimus- ja valvontapalvelut kasvavat sekä kehittyvät palvelemaan yrityksiä ja kuluttajia antaen lisäturvaa ja hyvinvointia ihmisten eri elämäntilanteisiin.

OLETKO KIINNOSTUNUT YKSITYISETSIVÄN JA TUTKIJAN URASTA?

Tämä koulutus voi olla sinun mahdollisuutesi pätevöityä turvallisuusalalle ja kehittää omaa ammattitaitoa sekä asiantuntijuutta tiedustelun ja tutkimustyön alueilla. Koulutuksesta saat yksityisetsivän diplomitutkinnon ja ammatin.

Yksityisetsivälle kuuluvia tehtäviä ovat esimerkiksi:

 • Asioiden, olosuhteiden ja taustojen tarkastaminen
 • Liikekumppanien analyysi
 • Erilaisten kilpailutilanteisiin liittyvien epäselvyyksien tutkiminen
 • Rikosten paljastaminen, kuten petos ja varkaus
 • Kadonneiden ihmisten etsiminen
 • Tavaramerkkiloukkaukset
 • Kumppanin uskottomuuden tai lähisukulaisten uskollisuuden tarkistaminen

KOULUTUKSEN KUVAUS

Opintokokonaisuus on 30 opintopistettä, sisältäen 10 lähi- tai etäopetuspäivää.

Sisältö

1. Johdatus yksityisetsivän toimintaan

2. Yksityisetsivätoiminta Suomessa 

3. Yksityisetsivätoiminnan historia 

4. Oppiminen ja -tekniikat, HOPS 

5. Yksityisetsivän etiikka ja arvot 

6. Kriminaalipsykologia ja rikosseuraamukset

7. Henkilön seuranta autolla, jalkaisin sekä yleisissä tiloissa 

8. Eri asetyyppien tunnistaminen ja väkivaltaiseen käyttäytymiseen varautuminen 

9.  Rikospaikkatutkinta

10. Oikeusjärjestelmät

11. Tiedustelutoiminta

12. Tehtäväanalyysi 

13. Raportointi ja viestintä

14. Haastattelutekniikat

15. Näyttökoe sisältäen kirjallisen osuuden ja tutkimustehtävän (opinnäytetyö)

KUKA SOPII YKSITYISETSIVÄKSI?

Jos olet henkilönä utelias ja sitkeä ja pystyt näkemään sekä kokonaisuuden että havainnoimaan yksityiskohtia, saattaa yksityisetsivän työ olla sinua varten. Yksityisetsivän työ on tarkkuutta ja kärsivällisyyttä vaativaa. Aiemmalla koulutustaustallasi ei ole merkitystä. Sinun ei tarvitse olla iso tai vahva, mutta vahva tahto ja vakaa psyyke ovat eduksi tässä ammatissa.

Jos olet kiinnostunut yksityisetsivän ja luottamuksellisen tutkijan urasta, tämä koulutus voi olla sinulle mahdollisuus pätevöityä turvallisuusalalle ja kehittää omaa ammattitaitoa sekä asiantuntijuutta tiedustelu-, etsivä- ja tutkimustyön alueilla.

KOULUTUKSEN TAVOITTEET

Koulutuksen tavoitteena on yksityisetsivän diplomitutkinto, joka suoritetaan lähi- ja etäopetukseen aktiivisesti osallistumalla sekä näyttökokeella.

Koulutuksen aikana opiskelija oppii tekemään asiakaskyselyyn perustuvan tehtäväanalyysin, tietää ja hallitsee yksityisetsivän tutkimuksen henkilöiden, yritysten ja omaisuutta koskevien tietojen etsimiseksi ja dokumentoimiseksi. Opiskelija kykenee tekemään avoimia ja piilotettuja haastatteluja, osaa turvata rikospaikan sekä osaa kerätä ja dokumentoida todisteita ja muita kappaleita tutkintaa sekä mahdollista oikeuskäsittelyä varten. Opiskelija osaa myös seurata yhtä tai useampaa henkilöä jalkaisin, autolla  tai muulla liikennevälineellä, osaa kommunikoida tiimin jäsenten, asiakkaiden ja viranomaisten kanssa, osaa dokumentoida tapahtumia ja hallitsee keräämäänsä tietoa.

Opiskelijalla on myös koulutuksen jälkeen tietoa naamioinnista sekä identiteetin muuttamisesta operatiivisen seurannan aikana. Koulutuksen aikana opiskelija ennen kaikkea tutustuu omiin kykyihinsä, rajoihinsa, kestävyyteensä sekä analyyttiseen kykyynsä laajentaa eri tietolähteitä.

AIKATAULU

Koulutus alkaa 17.6.2023

Koulutuspäivät

 • la 17.6.2023
 • la 12.8.-13.8.2023
 • la 30.9.-1.10.2023 etäopetusjakso
 • la 25.11.-26.11.2023
 • la 20.1.-21.1.2024
 • la 3.2.2024

Aikataulu lauantaisin on klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 9-16. Osa koulutuksesta on lähiopetusta ja osa koulutuksesta on etäyhteyden kautta.

PAIKKA

Itä-Hämeen opisto, Kaikulantie 90, Hartola

MAJOITTUMINEN

Opistolla on mahdollisuus majoittua edulliseen hintaan 49 €/ yö. Lisäksi veloitetaan liinavaatemaksu 13 €.

RUOKAILU

Ruokailupaketti 49 € sisältää

 • lauantaina lounaan ja päiväkahvit
 • sunnuntaina aamiaisen, lounaan ja päiväkahvit

HINTA

1990,00 €. Osamaksuvaihtoehdot yhdessä tai viidessä erässä seuraavasti:

Maksuvaihtoehto AEräpäiväSumma
1. Opiskelijavalinnan jälkeen1990,00 €
Maksuvaihtoehto B, erätEräpäiväSumma
1.Opiskelijavalinnan jälkeen398,00 €
2.19.6.2023398,00 €
3.14.8.2023398,00 €
4.2.10.2023398,00 €
5.27.11.2023398,00 €
Yhteensä1990,00 €

Jos maksat useammassa kuin yhdessä erässä, pyydämme sinua toimittamaan otteen luottotiedoistasi. Ohjeen tähän löydät esimerkiksi täältä: https://www.talouteni.fi/luottotiedot

KOULUTTAJAT

Kouluttajat ovat poliisi-, armeija- ja turvallisuusalan ammattilaisia. Osalla myös pitkä työkokemus yksityisetsivän toimeksiannoissa ja työtehtävissä. Turvallisuussyistä emme julkaise kouluttajien nimiä internetissä.

ILMOITTAUTUMINEN

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja täytä hakulomake. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi sopimuslomakkeen. Täytä ja skannaa se lomakkeessa olevan ohjeen mukaan. Tämän jälkeen sinuun ollaan yhteydessä. Kun olet maksanut ensimmäisen erän tai koko summan, varmistat opiskelupaikkasi ja sitoudut koulutukseen ja sopimusehtoihin.

Muutokset mahdollisia.


Nordic Turva Security Oy 
+358 50 4417310
info@nordicsecurityservice.fi