Leirikoulu

Me täällä maalla Hartolassa, ohi virtaavan Tainionvirran ja kalaisan Jääsjärven välittömässä läheisyydessä, tuotamme myös elämyksiä. Se voi olla toiminnallinen päiväretki tai vaikkapa yön tai kahden yli kestävä leirikoulu, jossa hyödynnetään ja vahvistetaan koulussa saatuja oppeja. Ohjelman suunnittelemme aina ryhmän tarpeisiin yhdessä.

Ryhmän ohjaajana toimii opiston oma ammattitaitoinen ohjaaja ja apuohjaajina tarvittaessa ryhmän valvojina toimivat aikuiset.

Majoittuminen

Vanhojen tammien katveessa on tasaista nurmikenttää, joissa voi yöpyä vaikka teltassa. Tiedustele myös muita majoitusvaihtoehtoja!

Ruokailut

Ruokailu on aina kohokohta. Se voi olla lounaslistan kotiruoka-annos, ikioman koulun pakkaamat eväät tai tunnelmaa kohottava nuotiotuokiolla paistettu makkara tai näiden kaikkien yhdistelmä. Jutellaan lisää toiveistanne!

Lisäpalvelut

Opistoalueella tapahtuvan toiminnan lisäksi mahdollisuus on valita lukuisista lisäpalveluista juuri kyseiselle ryhmälle sopiva ajanvieteohjelma. Jokaiselle vuodenajalle löytyy vaihtoehtoja aina melonnasta lasketteluun.

TIEDUSTELUT: Saija p. 050 454 2116

Esimerkki kaksipäiväisestä leirikoulusta

ENNEN LEIRIKOULUA

Nukkumis- ja majoittumisjärjestelyt suunnitellaan valmiiksi opettajan johdolla.

Tutustukaa opettajan ja huoltajan kanssa ennalta toimitettuun leirikouluohjelmaan, jotta tiedätte, mitä siellä tapahtuu; varaudu ottamaan mukaan ripaus seikkailumieltä…

Tutustu huolellisesti mahdollisiin ennakkotehtäviin, niistä on hyötyä leirikoulussa.

Oppilasryhmän mukana tulee olla riittävä määrä aikuisia, jotta leirikoulu on turvallinen kaikille.

Oppilaan tulee käydä myös leirikoulusäännöt ja -sopimus huolellisesti läpi huoltajan kanssa ja palauttaa ne allekirjoitettuna opettajalle.

SAAPUMINEN

Saapuessanne paikalle päärakennuksen eteen, odottakaa rauhassa, teidät ohjataan majoitustiloihin ja majoittumisen yhteydessä kerrataan koulun leirikoulusäännöt ja leirikoulupaikan omat säännöt.

MAJOITTUMINEN

Majoitus tapahtuu valitsemallanne tavalla. Opettaja on vastuussa leiriläisistä sekä päivä- että yöaikaan. Yövalvonnan hoitavat ryhmän mukana olevat valvojat.

LEIRIKOULUSÄÄNNÖT

  • Leirikoulu on koulun toimintaa, se vain toteutetaan normaalista poiketen koulun ulkopuolella.
  • Leirikoulu alkaa siitä kun lähdetään koulun pihasta ja kestää siihen saakka kun palataan koulun pihaan.
  • Koulun säännöt täydennettyinä leirikoulupaikan omilla säännöillä ovat voimassa 24 h vuorokaudessa. Leirikoulussa ei siis ole sellaista vapaa-aikaa, jonka aikana säännöistä poikettaisiin.
  • Koulun omien säännösten lisäksi leirikoulussa on voimassa etenkin alkoholin, huumaavien aineiden ja tupakkatuotteiden käytön ehdoton kielto.
  • Opettajalla ja mukana olevilla aikuisilla on oikeus valvoa ja tarkastaa majoitustiloissa tapahtuvaa toimintaa. Opettaja on ryhmän vastuuhenkilö.
  • Mahdolliset rangaistustoimenpiteet toteutetaan leirikoulusta palattaessa koulun kurinpitosäännösten mukaisesti.
1. LEIRIKOULUPÄIVÄ
Klo 9-10Majoittuminen
Klo 10-11.30Lämmittely- ja ryhmäytysharjoituksia ulkona, ohjattu
Klo 12.15Amazing Kaikulanmäki: Toiminnallinen ja leikkimielinen tutustuminen Kaikulanmäkeen (opiston historiallinen miljöö), ohjattu
Klo 14.30Välipala/ Päiväkahvi
Klo 15.15Ongelmanratkaisutehtäviä ulkona, ohjattu
Klo 16.30Päivällinen
Klo 17.15Pihapelejä ja vapaa-aikaa
Klo 20-21.30Nuotioiltapala Aurinkorannan nuotiokatoksessa tai opiston grillin ääressä
Klo 22.00Hiljaisuus

2. LEIRIKOULUPÄIVÄ
Klo 8Majoituksen purkaminen
Klo 8.30Aamiainen
Klo 9.00Ekonpolkuun (luontopolku vesistön äärellä) tutustuminen toiminnallisesti ja ryhmätehtävä
Klo 11.30Lounas
Klo 12.15Luottamustehtäviä ja leirikoulun purku
Klo 14.30Välipala/ Päiväkahvi
Klo 15.00Lähtö