Free Vedic Art -taidemaalauskurssit

27.6.-11.7.2022

”Vedic Artissa ei opeteta maalaamaan, vaan muistamaan kuinka se tapahtuu. Kyse ei ole käden harjoittamisesta vaan näkemään oppimisesta.”

Vedic Artin perustaja Curt Källman (1938-2010)

Free Vedic Art taidemaalauskurssit ovat tulevana kesänä 22:sta kertaa Itä-Hämeen opistolla Hartolassa. Kurssit perustuvat ruotsalaisen kuvataiteilijan Curt Källmanin taiteen 17 prinsiipin luovuusoppeihin – Vedic Artiin.

Kurssien ohjaajina ja avustajina toimivat kuvataiteilijat, joilla on pitkä kokemus Vedic Artista. Kurssitoiminnasta vastaa Free Vedic Art Akatemian perustaja Maija Pitz-Koponen, joka toimii myös ohjaajana kurssilla. Toisena ohjaajana on Katariina Kärävä ja avustavana ohjaajana Tiina Järvinen. He toimivat kaikki Free Vedic Art -ohjaajina AAVA Free Vedic Art Akatemiassa, joka vastaa kyseisten kurssien taideopetuksesta Itä-Hämeen opistolla.

Kurssit ovat meditatiivisia, hiljaisuudesta ammentavia ja luovuutta tukevia taidemaalausretriittejä, joille useat maalarit osallistuvat vuosi toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan lapsista aikuisiin. Uudet maalarit ovat aina tervetulleita joukkoomme!

Kurssiohjelma sisältää eritasoisia Free Vedic Art -maalauskursseja. Perheille suunnattu taiteellisesti inspiroiva lasten ja nuorten maalauskurssi, johon myös vanhemmat osallistuvat. Aikuisille taiteellista ilmaisua tukevat perus- ja jatkokurssit, joille myös nuoret voivat osallistua. Taiteen vedisiä prinsiippejä syventävää opettajakoulutusta suunnataan niille maalareille, jotka innostuvat itse opettamaan Vedic Artia.

Kurssit sopivat kaikille luovuudesta kiinnostuneille taiteen harrastajille, sillä aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta maalaamisesta. Ne soveltuvat myös ammattilaisille, jotka haluavat uusia tuulia työskentelyynsä. Free Vedic Art tarjoaa kaikentasoisille maalareille monenlaisia työkaluja taiteelliseen työskentelyyn ja sisäiset luovat voimavarat tulevat käyttöön entistä paremmin.

Maalausmatka alkaa luovasta hiljaisuudesta. Kun tyhjä kangas täyttyy väreistä, muodoista ja tunnelmista, jokaisessa meissä piilevä sisäinen taitelija pääsee valloilleen – matkasta tulee inspiroiva ja yllättävä löytöretki!

Teksti: Maija Pitz-Koponen

PERUSKURSSI ALOITTELIJOILLE

1-17 taiteen prinsiippiä

A) 27.6.-1.7. (5 pv), Maija Pitz-Koponen

B) 4.-8.7. (5 pv), Katariina Kärävä

JATKOKURSSIT

27.6.-2.7. Maalausviikko 1 (6 pv), Maija Pitz-Koponen

5.-11.7. Maalausviikko 2 (7 pv), Maija Pitz-Koponen

27.6.-1.7. Jatkokurssi I tai II (5 pv), Maija Pitz-Koponen

OPETTAJIEN TÄYDENNYSKOULUTUS

Teemalliset jatkokurssit

27.6-2.7. Maalausviikko 1. (6 pv), vaihtuvat aihesisällöt, Maija Pitz-Koponen

5.-11.7. Maalausviikko 2. (7 pv), vaihtuvat aihesisällöt, Maija Pitz-Koponen

27.6.-2.7. Jatkokurssi I tai II (6 pv), Maija Pitz-Koponen

3.-6.7. Lasten ja nuorten maalauskurssi/ perhekurssi (4 pv), Katariina Käräva

OPETTAJAKOULUTUS

5.-11.7.           A- ja B- osiot (7 pv), Maija Pitz-Koponen

5.-8.7.             A-osio (4 pv)

8.-11.7.           B-osio (4 pv)

LASTEN JA NUORTEN MAALAUSKURSSI / perhekurssi

30.6-3.7. (4 pv), koko perheelle – lapset ja vanhemmat maalaavat yhdessä, Katariina Kärävä

ILMOITTAUTUMINEN, LISÄTIEDOT JA KURSSIESITE

Ilmoittaudu viim.31.5.2022 sähköpostilla freevedicart@aava-art.fi

Free Vedic Art Akatemia: : http://www.aava-art.fi • online portfolio: maija-pitz-koponen.format.com

Free-Vedic Art –kursseista ei opiskelija– tai työttömyysalennusta.

Muutokset mahdollisia.

FREE VEDIC ARTIN YLEISET PERUUTUSEHDOT

Tehdessään ilmoittautumisen opiskelija sitoutuu peruutusehtoihin. Viimeisen ilmoittautumispäivän 31.5.2022 jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan kurssipäivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Mikäli kurssi peruuntuu järjestäjistä johtuvista syistä tms., kurssimaksuja ei palauteta, vaan kurssilaisella on mahdollisuus osallistua vuoden sisällä toisena ajankohtana ja toisessa paikassa ilmoittautumalleen ja maksamalleen kurssille. Paikkavaihtoehtoja ovat Helsinki ja Hämeenkoski tai Hartola kesä 2023.

Järjestäjällä on oikeus muuttaa ohjelmaa tarvittaessa.