Tähtitieteen intensiivikurssi

17.-18.4.2021

Tällä samanaikaisesti lähiopetuksena ja Teams-etäopetuksena toteutettavalla tähtitieteen kurssilla tutustutaan kattavasti tähtitieteen menetelmiin ja havaintolaitteisiin. Nykyaikainen maailmankuvamme perustuu tähtitieteen kehitykseen ja saavutuksiin. Nyt 2020-luvulla tullaan ottamaan käyttöön useampia 30 metrisiä teleskooppeja, joiden tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin kurssilla myös tutustutaan.

Kurssi sopii kaikenikäisille tähtitieteestä ja maailmankaikkeudesta kiinnostuneille ja siellä näytetään paljon kuvia.

SISÄLLÖT

Tähtitieteen historia. Nykyastrofysiikan perusta kvanttimekaniikka ja dynaaminen aika-avaruus. Eri aallonpituusalueiden teleskoopit, satelliitit ja havaintolaitteet. Maa-planeetan liikkeen, ilmakehän ja tähtienvälisen aineen vaikutus havaintoihin. Oman aurinkokuntamme muodostuminen, kiviplaneetat, kaasuplaneetat, asteroidit sekä komeetat. Erimassaisten tähtien kehitys, kompaktit tähdet ja kaksoistähdet. Galaksien luokittelu ja oma Linnunratamme. Kosmologiset mallit ja niiden testaaminen. Yhtenäisteorioiden tavoitteet, mitä voidaan tietää tuntemattomasta; pimeä aine, pimeä energia, multiversumit.

KURSSIMAKSU

130 €

AIKATAULU 

La-su klo 11-16

PAIKKA

Itä-Hämeen opisto ja Teams-verkkoalusta

LUENNOITSIJA     Kyösti Ryynänen, FM, DI

MAJOITUS

Majoitusta voi tiedustella

Linna-hotelli, Kaikulantie 86, Hartola

P. 050 550 7753

myynti@linnamaalaishotelli.fi

PERUUTUSEHDOT

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen  tehdyistä peruutuksista perimme 50 %  osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan kurssipäivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Muutokset mahdollisia. Kurssin toteutuminen riippuu osallistujien määrästä.

LISÄÄ AIHEESTA P. 040 565 5705 ja kurssit@ihop.fi