Kokeile kirjallisuusterapiaa: aiheena luovuus

13.-14.8.2022

Tule kokeilemaan kirjallisuusterapeuttista lukemista ja kirjoittamista Itä-Hämeen opistolle. Tutkimme itsessä olevia luovuuden lähteitä.

Kurssilla kirjoitetaan erilaisia luovan kirjoittamisen harjoituksia kirjallisuusterapeuttisin menetelmin. Kirjallisuusterapia ei ole terapiaa mutta sillä voi olla terapeuttisia vaikutuksia. Kirjoitusharjoitukset ovat lähellä luovan kirjoittamisen harjoituksia mutta tärkeintä ei ole niinkään esteettisesti hyvä teksti vaan yleensä kirjoittaminen ja kirjoittamalla asioiden tutkiminen ja sanoittaminen, yksin ja yhdessä. Mitään ei arvostella tai arvioida. Omia kirjoituksia saa lukea toisille. Mitään ei kuitenkaan tarvitse lukea, vaan saa lukea ja kertoa  juuri sen, mitä haluaa, tai olla lukematta.

Tule juuri sellaisena kuin olet. Voit olla jo kauan kirjoittamista harrastanut tai sitten et lainkaan. Mitään erityisiä taitoja sinulla ei tarvitse olla; vain innostus riittää. Kurssilla käytetään lähtökohtana myös kirjallisuusnäytteitä omaan kirjoittamiseen. Kurssi kannustaa omaan kirjoittamiseen ja sen ylläpitoon yhtenä tienä hyvinvointiin. Saat vinkkejä, kuinka itseksesi voit kurssin jälkeen jatkaa kirjoitusharrastustasi.

Kurssin ohjaa Tiina Kokkoniemi (FM, kirjallisuusterapiaohjaaja, luovan kirjoittamisen opettaja), joka uskoo vahvasti kirjoittamisen hyvää tekevään ja luovuuden vahvistavaan vaikutukseen ja haluaa houkutella esiin meissä kaikissa elävää kirjoittajaa. Koska kirjoittaminen on yksinäistä puuhaa, Tiina pitää tapaamisista, joissa kirjoittajat voivat kohdata toisiaan, kirjoittaa ja keskustella yhdessä.

Jotta ohjaaja tutustuisi hieman sinuun, odotuksiisi ja ajatuksiisi jo ennen kurssia, lähettää hän sinulle vielä ennen kurssia sähköpostia, kun on saanut ilmoittautumislistan.

AIKA                                                                    

13.-14.8.2022, yht. 10 oppituntia

PAIKKA                                                              

Itä-Hämeen opisto, Kaikulantie 90, Hartola

KURSSIMAKSU

80 €

OPETTAJA

Tiina Kokkoniemi

OTA MUKAAN

Omat mukavat kirjoitusvälineet

MAJOITUS

 1 hh 65 e

 2 hh 85 e

RUOKAILU

Lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

ILMOITTAUTUMINEN Viim. 15.7.2022 kurssit@ihop.fi

YLEISET EHDOT JA PERUUTUSEHDOT Kts. kotisivu ihop.fi → Lyhytkurssit

Muutokset mahdollisia. Kurssin toteutuminen riippuu osallistujien määrästä.