Kurssitarjonta

Kurssitarjonta lukiossamme perustuu aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteisiin, johon lisänä tarjoamme joitain oppilaitoksemme omia syventäviä ja soveltavia kursseja. Opetussuunnitelman perusteisiin ja tarkempiin kurssisisältöihin voi tutustua Opetushallituksen sivuilla (linkki alla).

Kurssitarjonnan pakolliset kurssit sekä miltei kaikki syventävät ja soveltavat kurssit äidinkielessä, englannissa, ruotsissa ja matematiikassa järjestetään vuosittain. Muita syventäviä ja soveltavia kursseja järjestetään kontaktiopetuksena ryhmän syntyessä tai vaihtoehtoisesti niitä on mahdollista suorittaa verkkokursseina. Etäopiskelun tai verkkokurssien tueksi voidaan tarvittaessa järjestää itsenäisen opiskelun seurantatapaamisia tai muutamia kontaktitunteja.

Kurssien suositeltava jakautuminen opiskeluvuosille näkyy valintakortista. Kurssitarjotin mukailee valintakortissa näkyvää kurssien jakautumista eri vuosille, jolloin aikuislukion päästötodistukseen vaadittavat 44-48 kurssia saa suoritettua kolmessa vuodessa. Pakolliset kurssit jakautuvat ensisijaisesti ensimmäiselle ja toiselle vuodelle, kolmantena vuonna opinnot koostuvat pääasiassa syventävistä ja soveltavista kursseista, joista osa keskittyy yo-kirjoituksiin valmistautumiseen. Valintakortissa on näkyvissä lisäksi suosituksia joidenkin oppiaineiden kirjoitusajankohdasta, joka perustuu kurssien sijoittumiseen kurssitarjottimessa.

TIEDUSTELUT: Rehtori Tiina Marttinen p. 044 512 6073 tai tiina.marttinen@ihop.fi

OPINTONEUVONTA PÄÄAULASSA: Ma-ti klo 9-12 ja pe klo 8-12 p. 040 565 0205, opisto@ihop.fi